17 Şubat 2016 Çarşamba

Notre Dame de Sion Lisesi'nde 'Duo Bir-Ol' dinletisi...






































Üzerinde yaşadığımız gezegende, insan türünün ayak izlerinin çoğalması ve kibirli hoyratlığı nedeniyle yaşadığımız ciddi iklim değişiklikleri kendini iyice hissettiriyor. Alışılmadık bir kış gecesindeyiz. Isı yaz sıcaklığında. Ay ışığı Notre Dame de Sion Lisesi'nin 160. yılını aydınlatıyor...



Karmaşık ve gerilimli Türkiye ortamında Notre dame de Sion Lisesi salonunda gerçekleşen kültür etkinliklerinden Çok keyifli ve ruhsal dinginlik sağlayan birini daha geride bırakıyoruz bu gece. 



Bu geceki etkinliğin birinci bölümünde tümü yirminci yüzyıl bestecilerinden olan; Malcolm Arnold'un (1921-2006) Serenade, Hans Haug'un (1900-1961) Fantasia, Erik Marchelie'un (1957-) Berceuse Pour Oliver, Nazca, Federico Maria Sardelli'nin (1963-) Winter Tag ve Raimo Kangro'nun (1949-2001) Variatio Delectat op.49 bestelerini İnci ve Erhan Birol'dan dinledik.



» » Erhan Birol, gitar
» » İnci Yakar Birol, piyano


» ERHAN BİROL: İlk müzik ve gitar eğitimine, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde öğretim görevlisi olan babası, Yrd. Doç. Ertan Birol ile küçük yaşlarda başlamış. 2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Sanatta Yeterliği Erdem Sökmen’in sınıfında bitiren Erhan Birol, aynı sene eşi İnci Yakar Birol ile "Duo Bir-Ol" u kurmuş. 

» İNCİ YAKAR BİROL: Piyano öğrenimine Mimar Sinan Üniversitesinde Arzu Temizer ile başlamış, Kompozisyon bölümünde Babür Tongur’ un öğrencisi olmuş. 2001 yılında Kompozisyon bölümünden, 2002 yılında Piyano bölümünden mezun olan  İnci Yakar Birol, 2012’de Doçent unvanı almış. Hâlen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında görevli.

* * 

Etkinliğin ikinci bölümünde ise; 

Claude Bolling (1930-)'ın  bestelerinden, Concerto (For Classic Guitar and Jazz Piano), Hispanic Dance, Mexicaine, Invention, Serenade, Rhapsodic, Africaine, Finale eserlerini keyifle dinledik.

» » Erhan Birol, gitar
» » İnci Yakar Birol, piyano
» » Levent Marancı, davul
» » Tekin Okcebe, kontrbas




» LEVENT MARANCI: 2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sanat Fakültesi Müzik Toplulukları Programı Davul Bölümü’ne girmiş. 2010’da ise; aynı fakültenin Duysal Tasarım Programı Kompozisyon Bölümü’yle çift anadal yapmaya hak kazanmış. Hâlen YTÜ’de eğitimine devam ediyor.

» TEKİN OKCEBE: 1992 yılında Doç. Melih Balçık ile kontrbas eğitimine başlamış. Eğitim süresi boyunca Pınar Baltacıgil, Mustafa Perin, İbrahim Tunca ve Yaz Baltacıgil ile kontrbas çalışmalarını sürdürmüş. 2004-2008 yılları arasında Yard. Doç. Engin Babahan ile konservatuvarda kontrbas yüksek lisans programını tamamlamış. Hâlen aynı konservatuvarda kontrbas doktora programına devam ediyor....

[Notre Dame de Sion Lisesi, Harbiye-İstanbul. 16 Şubat 2016]





 * * *
Bu arada,  Notre Dame de Sion Lisesi'nin "160.Yıl sergisi"nin 12 Mart'a dek sürdüğünü de  belirteyim.





Bir kaç fotoğraf karesiyle de olsa, sergiyi gezemeyenler için şöyle bir geçmiş yıllara doğru uzanalım...





Notre Dame de Sion Lisesi öğrenci formalarından bir kaç örnek...




* * * 

#‎yalcinergundogan‬ ‪#‎notredamedesion‬ ‪#‎küreselısınma‬ ‪#‎duobirol ‬‪#‎erhanbirol‬ ‪#‎inciyakarbirol‬ ‪#‎piyano‬ ‪ #‎notredamedesionlisesi‬ ‪#‎istanbul‬‪ #‎müzik‬ ‪#‎jazz‬ ‪#‎klasikmüzik‬

=========================================



Hiç yorum yok: